10 trends voor kinderkapsels in 2021

27-10-2021 08:00

Net als dat mode onderhevig is aan trends, zijn kapsels dat natuurlijk ook. Niet alleen voor mannen en vrouwen, maar ook voor kinderen brengt een nieuw jaar nieuwe kapseltrends met zich mee. Dus ben je op zoek naar een nieuw model waarin jouw haar geknipt kan worden, zodat helemaal past bij de trends voor 2021? Dan zit je hier goed. In dit artikel bespreken we namelijk zowel de 5 haartrends voor jongens als de 5 haartrends voor meisjes in 2021.

 

Kinderkapsels voor jongens

Ook voor jongens zien we weer een aantal bekende trends voorbijkomen. Zowel korte kopjes, als lange lokken. Daarnaast zien we veel pony’s, zowel bij lange als bij korte kapsels, en is het klassieke kapsel weer terug van weggeweest. Hieronder vind je 5 trends voor jongenskapsels in 2021.

 

 

1. Lang haar

Lang haar voor jongens doet het ook in 2021 weer erg goed. De trend dit jaar is vooral het combineren van lang haar met een pony, waardoor het haar ook in het gezicht valt. Een trend waar misschien niet elke jongen blij van zal worden, maar die wel erg leuk is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kapsel met lang haar.

2. Lange lok

Naast lang haar, doet ook de (lange) lok het heel goed in 2021. Ga voor een stoere kuif, of kies voor een stijl waarin de lok naar voren gedragen wordt. Het fijne is dat je met een lok alle kanten op kunt. Van netjes tot lekker speels, en van een stoere kuif tot een schattig kapsel. Hieronder een aantal voorbeelden van een lok bij jongens.

3. Opgeschoren

Haar dat aan de zijkanten en achterkant helemaal kort is en bovenop iets langer, is ook dit jaar weer helemaal hip. De manier waarop je het haar bovenop vervolgens laat knippen en in model brengt is helemaal aan jou, waardoor je er veel verschillende kanten mee op kan. Stoer naar achteren, of nonchalant naar de zijkant. Recht omhoog, of juist naar voren. Hieronder een paar mooie voorbeelden van opgeschoren haar.

4. Slick

Een trend waarbij het haar helemaal netjes in model wordt gebracht, waardoor het er ‘gelikt’ uitziet. Deze trend is vooral geschikt voor jongens waarvan het haar aan de zijkanten korter is dan bovenop, waardoor je het haar netjes in model kunt brengen. Hieronder een aantal voorbeelden van deze haartrend voor jongens die zowel heel netjes, als ontzettend stoer kan zijn.

5. Klassiek geknipt

Klassiek geknipte kapsels maar dan met een modern en hedendaagse twist. Deze kapsels zullen we dit jaar heel veel terugzien. Het fijne aan deze kapsels is dat ze vrij makkelijk zijn, waardoor je niet elke dag minutenlang met het haar van je kind bezig hoeft te zijn. Ondanks dat deze kapsels niet heel veel werk vragen, zien ze er wel netjes en verzorgd uit. Hieronder een aantal voorbeelden van dit kapsel:

Kinderkapsels voor meisjes

Laten we beginnen met kijken naar de haartrends voor kinderkapsels voor meisjes. Niet alleen zijn er een aantal trends die we meenemen uit 2018, zoals bijvoorbeeld prachtig lang haar, maar we zien dit jaar ook een verschil tussen stoere en juist hele meisjesachtige kapsels. Hieronder 5 trends voor meisjes kapsels in 2021.

 

 

1. De bob

De bob is eigenlijk al jaren een geliefd kapsel. Het is dan ook niet voor niets dat dit kapsel ieder jaar weer in het lijstje van haartrends verschijnt. Voor meisjes is dit een fijn en makkelijk kapsel, dat zowel meisjesachtig en schattig, als stoer is. Ga voor een standaard bob, waarbij al het haar op een lengte is afgeknipt. Of kies voor een schuin geknipte variant voor een stoer effect. Hieronder een paar prachtige voorbeelden van de bob bij meisjes.

2. De lob

Een lob is eigenlijk gewoon een lange bob, waarbij het haar vaak nét boven of net over de schouders wordt afgeknipt. Dit kapsel is iets minder ingrijpend dat een bob, gezien het haar toch wat lengte behoudt. De lob is een mooi kapsel, waarmee je alle kanten op kan. Lang genoeg voor vlechten, staarten en knotjes, en toch ook kort genoeg om het vlot en makkelijk te laten zijn. Hieronder zie je een paar voorbeelden van meisjes met een lob.

 

https://nl.pinterest.com/pin/815292338769809778/

https://nl.pinterest.com/pin/346988346275890104/

3. Vlechten

Ook vlechten gaan we in 2021 weer veel terugzien. Prachtige ingevlochten lokken, die eindigen in een staart of knotjes. Of vlechten waarbij al het haar bij elkaar gebonden wordt. Vlechten voorzien van lintjes, bloemen en speldjes, of gewoon een simpele lage vlecht om het haar uit het gezicht te houden. Het leuke aan de vlecht is dat het er niet alleen heel mooi uitziet, maar dat het ook nog eens heel praktisch is. Hieronder een paar prachtige voorbeelden ter inspiratie.

https://nl.pinterest.com/pin/673288213015765631/

4. Knot

De knot is een trend die ieder jaar opnieuw terugkomt. Het leuke is dan ook dat je er veel kanten mee op kan. Een strakke knot bovenop het hoofd, of juist een warrige knot in combinatie met een sjaaltje of haarband. Een knot waarin een vlecht verwerkt zit, of twee knotten. Een knot met een donut, of juist een heel klein knotje; alles kan. Hieronder vind je een paar voorbeelden van knotten.

5. Half los

Ook alleen het bovenste deel van het haar vastzetten in een vlecht of knot is een trend die we dit jaar opnieuw zullen zien. Niet alleen is dit kapsel onder vrouwen zeer geliefd, omdat het het haar uit het gezicht houdt terwijl het toch los is. Maar ook voor meisjes is dit een superleuk kapsel waar je veel verschillende dingen mee kunt doen. De bovenkant invlechten of in een knot draaien zijn de meest voorkomende varianten van dit kapsel. Hieronder vind je een aantal mooie voorbeelden.