3 x snelle en leuke kraamhapjes

11-02-2023 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 10 minuten

 

1. Mini donuts met muisjes

 

Ingrediënten:

Mini donuts (bijvoorbeeld van de AH)
Water
Poedersuiker
Roze of blauwe muisjes

 

Bereiding:

Meng 2 el poedersuiker los met een paar druppels water tot een glazuur. Besmeer de bovenzijde van de donuts met een beetje glazuur en bestrooi direct met muisjes.

 

Tip: Wil je ze van tevoren maken? Dan kun je ze tot een paar uur afgesloten in een bakje bewaren. Wil je ze langer bewaren? Zet ze dan in de koelkast.

 

2. Mini stroopwafels met muisjes

 

Ingrediënten:

Mini stroopwafels
Reep chocolade
Roze of blauwe muisjes

 

Materialen:
Optioneel: Lolliestokjes
Bakpapier

 

Bereiding:
Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pannetje met heet water. Doop de stroopwafels voor de helft in de chocolade en leg op een stuk bakpapier en bestrooi met de muisjes. Wil je er een lollie van maken dan doop je het stokje samen met het koekje in de chocolade. Laat de koekjes met chocolade een half uurtje opstijven in de koelkast. Bewaar ze vervolgens in een afgesloten trommel.

 

3. Kraam cupcakes met muisjes

 

Ingrediënten voor 12 stuks:

180 g boter (kamertemperatuur)

150 g suiker

180 g zelfrijzend bakmeel

60 ml karnemelk

3 eieren

1 zakje vanillesuiker

 

Botercrème:

150 g poedersuiker

175 g boter

2 el water

 

Materialen:

Spuitzak

Muffinbakvorm met papieren vormpjes

Mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175°C. Mix de suiker, vanillesuiker en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 min. lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.

 

Mix de boter in ca. 5 a 10 min. romig met een mixer. Het mengsel moet wit van kleur worden. Mix dan voorzichtig de poedersuiker er door. Laat eventueel iets opstijven in de koelkast. Laat de cupcakes afkoelen. Doe de botercrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes en bestrooi met muisjes.

 

Tips: Geen tijd om cupcakes te bakken? Koop dan kant en klare muffins en voorzie deze van een toef botercrème.

 

Bewaar de cupcakes in een afgesloten bak of trommel. Wil je ze met toef langer dan een paar uur bewaren, zet ze dan in de koelkast en haal ze een paar uur van te voren uit de koelkast.

 

Andere leuke ideetjes zijn:

  • Lange vingers met glazuur besmeren en bestrooien met muisjes.
  • Rocky road met muisjes.
  • Soesjes dopen in witte chocolade en bestrooien met muisjes.