Stroopwafelmuffins

30-05-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

250 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

250 ml slagroom

2 eieren

120 g suiker

1 zakje mini stroopwafels (25 stuks)

250 g boter

250 g poedersuiker

1 el water

5 blokjes fudge

50 ml slagroom

 

Materialen:

Spuitzak

Papieren muffinvormpjes

Mixer

Muffinbakvorm

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Leg 6 mini stroopwafels apart en hak de rest grof. Voeg de gehakte stroopwafels toe aan het beslag en schep er kort doorheen.

Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca. 25 tot 30 minuten mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden. Laat de muffins afkoelen. Mix ondertussen de boter met poedersuiker en water tot een crème en zet apart. Smelt de fudge au bain-marie in een pannetje samen met de slagroom. Roer ondertussen een paar keer door tot er een karamelsaus is ontstaan.

Doe de botercrème in een spuitzak en maak toefjes op de stroopwafelmuffins. Halveer de overige stroopwafeltjes en steek deze in de toef. Bedruip als laatste wat karamelsaus er over als deze is afgekoeld. Bewaar de muffins afgesloten op een koele en droge plek, maar niet in de koelkast max. 2 dagen.