Portugese spelmaker Teixeira vijfde zomeraanwinst voor Feyenoord

04-09-2020 08:00

Categorie: Sport

Portugese spelmaker Teixeira vijfde zomeraanwinst voor Feyenoord

Foto: Sarah Varzideh, Redactie: Thomas Smallenbroek

 

Feyenoord heeft zich vrijdag versterkt met João Teixeira. De Portugese spelmaker komt over van Vitória SC uit zijn vaderland en tekent een contract voor twee jaar, met een optie op een extra seizoen.

 

De 27-jarige Teixeira zat in de jeugdopleiding van SC Braga en stond in de beginjaren van zijn loopbaan onder contract bij Sporting CP en Liverpool, dat hem verhuurde aan Brentford en Brighton & Hove Albion.

 

Via FC Porto en Braga belandde de aanvallende middenvelder twee jaar geleden bij Vitória, waar hij afgelopen seizoen met tien doelpunten en drie assists in dertig wedstrijden een goed seizoen kende.

 

"Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie", zegt technisch directeur Frank Arnesen op de website van Feyenoord over de aanwinst, die rugnummer 20 krijgt.

 

"Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord."

 

Na Mark Diemers, Bryan Linssen, Christian Conteh en Francesco Antonucci (die direct wordt uitgeleend aan FC Volendam) is Teixeira de vijfde zomeraanwinst voor Feyenoord.