BBQ sinaasappelbrownie

06-06-2020 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten + 45 minuten op de BBQ

 

Ingrediënten:

4 sinaasappels (middelgroot)

2 eieren

80 g roomboter

75 g suiker

30 g maïzena

200 g pure chocolade

100 g walnoten, grof gehakt

Snufje zout

 

Materialen:

Aluminiumfolie

 

Bereiding:

Smelt de roomboter en de chocolade au bain-marie. Roer goed door totdat er een egale chocoladesaus is ontstaan en giet deze daarna in een grote kom. Schep met een houten lepel de suiker en een snufje zout erdoor en als het mengsel wat is afgekoeld de eieren. Zeef de maïzena erbij en schep nog een paar keer goed door. Voeg de walnoten toe en meng deze met het chocoladebeslag.

Snijd het bovenste kapje van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees er grotendeels uit (lekker om te gebruiken in een kan sangria of in een smoothie). Leg de sinaasappel daarna plat op een snijplank en schrap met een lepel de restjes vruchtvlees er uit. Vul de sinaasappels ¾ met het browniebeslag en dek af met het dakje. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze op de bbq.

Het duurt ongeveer 45 tot 60 min. tot ze klaar zijn. Voor een snellere bereidingstijd kun je ze ook tussen de briketten leggen als ze niet meer gloeiend heet zijn. Als het beslag grotendeels gestold is, zijn ze klaar. Laat ze een paar minuten afkoelen en lepel ze uit met een lepeltje.