Aardbeien cheesecake bars
Categorie: Bakrecepten Aantal: 16 stuks Bereidingstijd: 40 minuten Opstijftijd: 4 uur
Ingrediënten:
200 g theebiscuitjes
150 g boter
250 g aardbeien
10 blaadjes gelatine
400 g verse roomkaas
250 ml kwark
200 ml slagroom
100 g suiker
8 aardbeien om te garneren
Materialen:
Bakpapier
Keukenmachine
Vorm a 25 x 25 cm of rond met diameter 26 cm
Bereiding:
Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel de kruimels over de bodem en druk aan met een lepel op de bodem. Zet de vorm met bodem in de koelkast.
Pureer 250 g aardbeien fijn in de keukenmachine. Doe dit vervolgens in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water. Voeg de blaadjes als ze zacht zijn toe aan de aardbeiensaus samen met de suiker en laat oplossen. Laat het mengsel vervolgens wat afkoelen.
Doe de roomkaas in een kom en klop met een mixer los. Voeg de slagroom toe en klop deze half stijf. Voeg dan de kwark toe en klop het mengsel nog even goed door. Roer de aardbeienpuree er door. Giet het roze mengsel op de koekbodem. Laat de aardbeien cheesecake vervolgens minimaal 4 uur of een nacht opstijven in de koelkast. Snijd de taart in blokken of punten en garneer met een paar plakjes aardbei.
Tip: Geen verse aardbeien verkrijgbaar of in huis? Gebruik dan ontdooide aardbeien uit de vriezer.