Aardbeien harttaartje voor Moederdag

09-05-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 4 tot 6 personen   Bereidingstijd: 30 minuten   Wachttijd: 1 uur   Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

200 g bloem (+ om te bestuiven)

50 g witte basterdsuiker

100 g koude Blue Band

Snufje zout

50 ml ijskoud water

1 el paneermeel

1 ei om te bestrijken

1 el amandelschaafsel

½ el suiker

Lekker voor erbij: Griekse yoghurt en munt

 

Vulling:

400 g aardbeien

1 zakje vanillesuiker

1 el bloem

½ el citroensap

 

Benodigdheden:

Deegroller

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Meng de bloem en suiker in een kom met een klein snufje zout. Snijd de Blue Band in blokjes en meng met je vingertoppen of mixer door het bloemmengsel. Voeg halverwege ook het koude water toe. Kneed kort tot een egale bal en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

 

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en meng in een kom met 1 zakje vanillesuiker, 1 el bloem en citroensap en zet ook zolang in de koelkast. Verwarm de oven op 220 graden.


Rol het deeg daarna uit met een deegroller in een grote hartvorm tot ca. 2 a 3 mm dikte. Gebruik eventueel een beetje bloem om te bestuiven. Het hoeft geen perfecte hartvorm te zijn. Leg vervolgens op de bakplaat met bakpapier.

Bestrooi het middelste gedeelte van het hart met een beetje paneermeel, dit neemt het te veel aan vocht op van de aardbeien. Verdeel het aardbeienmengsel over het deeg en laat ca. 4 cm van de rand vrij. Vouw de rand iets over de aardbeienvulling.

 

Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bestrooi met de ½ el suiker en het amandelschaafsel. Bak de galette met aardbeien ca. 30 minuten in de oven. Let op dat dit misschien een paar minuten korter of langer kan zijn afhankelijk van de oven.


Laat het harttaartje iets afkoelen en serveer met Griekse yoghurt en munt.