Aardbeien-yoghurtijs
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 porties Bereidingstijd: 20 minuten Opfstijftijd: 6 uur
Ingrediënten:
200 ml slagroom
1/2 blikje gecondenseerde melk (397 g)
1 tl vanillearoma
350 g aardbeien
170 g Griekse yoghurt (5 of 10% vet)
Bereiding:
Pureer de aardbeien fijn met een staafmixer of keukenmachine.
Klop de slagroom net niet stijf met een mixer. Voeg halverwege de gecondenseerde melk en vanillearoma toe. Voeg de Griekse yoghurt toe en mix er nog kort door. Mix daarna de gepureerde aardbeien erdoor. Giet het mengsel in een schaal en zet in de vriezer.
Schep het ijs om het half uur een paar keer door zodat er geen/minder ijskristallen ontstaan en je romig(er) ijs krijgt. Doe dit ca. 4 keer. Laat het daarna geheel bevriezen in ca. 4 uur en garneer eventueel met wat verse aardbeien en aardbeienpuree.