Aardbeientaartjes

28-05-2022 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 10 stuks   Bereidingstijd: 40 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

125 g mascarpone

125 ml slagroom

zakje vanillesuiker

1 citroen

Munt om te garneren

250 g aardbeien

5 el poedersuiker

180 g boter (+ om in te vetten)

300 g bloem (+ om te bestuiven)

150 g suiker

1 ei

Snufje zout

 

Deeg:

180 g boter (+ om in te vetten)

300 g bloem (+ om te bestuiven)

150 g suiker

1 ei

Zout

 

Benodigdheden:

Taartvormpjes van ca. 12 cm

Mixer

 

Bereiding:

Doe de boter en suiker in een kom en mix door elkaar. Voeg dan het ei toe daarna de bloem en het snufje zout toe. Mix tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min. in de koelkast.

 

Rasp de citroen en pers het sap eruit.

 

Mix de mascarpone met de vanillesuiker, citroenrasp, citroensap en de slagroom tot een romig mengsel. Zet in de koelkast totdat de taartbodem is afgekoeld.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tartelette vormpjes in met een beetje boter en bebloem ze lichtjes.

 

Neem het deeg uit de koeling en rol uit.

 

Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodems ca. 20 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Besmeer daarna royaal met de frisse mascarpone room en beleg met aardbeien. Snijd de grote aardbeien eventueel in stukken.

 

Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik glazuur. Besprenkel de aardbeien tartelettes hiermee. Garneer met wat blaadjes munt.

 

Tip: Bewaar de aardbeientaartjes afgedekt in de koelkast voor max. 3 dagen.