Aardbeientaartjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 40 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
125 g mascarpone
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
Munt om te garneren
250 g aardbeien
5 el poedersuiker
180 g boter (+ om in te vetten)
300 g bloem (+ om te bestuiven)
150 g suiker
1 ei
Snufje zout
Deeg:
180 g boter (+ om in te vetten)
300 g bloem (+ om te bestuiven)
150 g suiker
1 ei
Zout
Benodigdheden:
Taartvormpjes van ca. 12 cm
Mixer
Bereiding:
Doe de boter en suiker in een kom en mix door elkaar. Voeg dan het ei toe daarna de bloem en het snufje zout toe. Mix tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min. in de koelkast.
Rasp de citroen en pers het sap eruit.
Mix de mascarpone met de vanillesuiker, citroenrasp, citroensap en de slagroom tot een romig mengsel. Zet in de koelkast totdat de taartbodem is afgekoeld.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tartelette vormpjes in met een beetje boter en bebloem ze lichtjes.
Neem het deeg uit de koeling en rol uit.
Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodems ca. 20 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
Besmeer daarna royaal met de frisse mascarpone room en beleg met aardbeien. Snijd de grote aardbeien eventueel in stukken.
Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik glazuur. Besprenkel de aardbeien tartelettes hiermee. Garneer met wat blaadjes munt.
Tip: Bewaar de aardbeientaartjes afgedekt in de koelkast voor max. 3 dagen.