Amandelstaaf

03-12-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 personen   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

6 vellen roomboterbladerdeeg

300 g amandelspijs (zelfgemaakt)

1 ei (losgeklopt voor het bestrijken)

Snufje kardemom

2 el amandelschaafsel

1 tl bakpoeder

1 ei (optioneel, indien je kant-en-klaar amandelspijs koopt)

Citroensap (optioneel, indien je kant-en-klaar amandelspijs koopt)

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

 

Bereiding:

Gebruik je kant-en-klaar amandelspijs? Voeg er dan nog 1 ei en wat citroenrasp aan toe.

 

Meng de kardemom met het spijs.

 

Verpak het in de folie in de vorm van een worst en bewaar het in de koelkast totdat je het nodig hebt.

 

Verwarm de oven voor op 200° graden.

 

Druk de vellen bladerdeeg stevig aan elkaar in een rechthoek. Leg de rol amandelspijs er op en rol deze er in. Druk alle naden goed vast en maak de zijkanten dicht.

 

Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met amandel. Bak de amandelstaaf ca. 25 min. in de oven. Laat daarna afkoelen.