Amerikaanse hamburger
Categorie: Hoofdgerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
4 hamburgerbroodjes
500 g rundergehakt
1 ei
Paneermeel
1 rode ui, in stukjes
Handje sla
½ el worcestersaus
4 plakjes cheddar kaas
4 plakken bacon
Paar plakjes augurk
Tomatenketchup
Bereiding:
Bak het spek uit in een pan en laat uitlekken op een papiertje. Doe het gehakt in een kom en meng het ei erdoor en genoeg paneermeel om er stevige burgers mee te vormen. Voeg een snuf peper, zout, halve rode ui en de worcestersaus toe. Verdeel het gehakt in vieren en maak er mooie burgers van.
Bak de burgers in een pan of op de BBQ gaar in ca. 8 min. Snijd de broodjes open (rooster ze eventueel nog kort) en verdeel wat sla er over. Leg een burger op en meteen een plakje cheddar kaas zodat deze een beetje smelt. Leg een plakje gebakken spek, rode ui er op en wat plakjes augurk. Maak het af met wat ketchup.