Appel- en spijsgebakje
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
2 appels
6 bladerdeegvellen (of 1 grote rol vers bladerdeeg)
1 ei (spijs en bestrijken)
150 g amandelspijs
1 zakje vanillesuiker
Abrikozenjam
Snuf kaneel
2 el pecannoten
Bereiding:
Leg de vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een mesje een kleine cm van de kant een lijn in het bladerdeeg maar er niet helemaal doorheen. Meng de helft van het ei met de spijs en bestrijk het stuk binnen de lijnen hiermee. Snijd de appels in kwarten, schil ze en snijd dan in dunne plakken.
Leg deze dakpansgewijs op de spijs. Bestrooi met een snuf kaneel. Bestrijk de randen met de rest van het ei. Bak ze 20 min. op 200 graden. Bestrijk ze daarna met de jam en bestrooi met pecannoten.