Appelbeignets

30-12-2020 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 15 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten:

125 g zelfrijzend bakmeel

125 ml melk

1 ei

1 snuf zout

3 appels (goudrenetten)

1 tl kaneel

Zonnebloemolie om te frituren

 

Suikerlaagje:

100 g suiker

1 el kaneel

1 zakje vanillesuiker

 

Materialen:

Appelboor

Garde

Pan om te frituren

 

Bereiding:

Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot ca. 180 graden. Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker.

 

Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer erdoor met een garde. Roer ook het ei erdoor en de snuf zout.

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snijd ze in ringen van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met een snuf kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 a 4 minuten, draai ze halverwege om.

 

Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi voor het serveren de appelbeignets eventueel met wat poedersuiker.

Tip: bewaar de appelbeignets max. 3 dagen afgesloten. Warm ze eventueel voor het serveren kort op in de oven.