Appeltaart trifle

25-12-2021 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 2 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten:

2 appels (niet al te groot)

40 g rozijnen

2 el suiker

1 tl kaneel

100 g digestive koekjes

25 g boter

125 ml slagroom

125 ml Griekse yoghurt

1 zakje vanillesuiker (à 8 g)

 

Benodigdheden:

Mixer

2 glazen van 300 ml

 

Bereiding:

Schil de appels en snijd in blokjes en doe in een kom.

 

Voeg de rozijnen, 2 el suiker en kaneel toe.

 

Verhit de helft van de boter in een pan en bak het appelmengsel 5 tot 10 min. tot het een beetje zacht is geworden.

 

Verkruimel de koekjes in een machine of doe ze in een dichte zak en sla hierop met deegroller.

 

Verhit de rest van de boter in een pan en bak de koekruimels een paar minuten.

Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe.

 

Maak nu laagjes in glaasjes van de koekkruimels, het appelmengsel en de room. Eindig de appeltaart trifle met wat appel en koekkruim.

Tip: Met dit recept maak je 2 flinke trifles, je kunt er ook 4 van maken in een kleiner glaasje.

 

Bewaar het toetje maximaal 3 dagen in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de koekkruimels iets zachter worden.