Bananenloempia’s
Categorie: Hapjes Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
3 bananen
6 vellen filodeeg
75 g gesmolten boter
75 g chocolade
125 ml slagroom
Poedersuiker
Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C. Pel de bananen en snijd ze doormidden. Bestrijk een vel filodeeg met gesmolten boter. Leg een halve banaan vooraan op het vel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Bestrijk tussendoor nog een keer met boter.
Leg de bananenloempia’s op een bakplaat en bestrijk de bovenzijde met boter. Bak ze ca. 20 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Smelt ondertussen de chocolade met de slagroom in een pannetje. Haal de bananenloempia’s uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met wat poedersuiker. Besprenkel met chocoladesaus en serveer deze er apart bij.
Tip: Je kunt deze bananenloempia’s ook van te voren maken en last minute een paar min. opwarmen in de oven. Ze zijn wel het lekkerste en knapperigste als ze net gemaakt zijn.
Bekijk hier de video van het recept