Bladerdeeg kerstboom met pesto

26-12-2022 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 1 stuk   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

1 rol vers bladerdeeg

1 ei

4 el pesto

2 handjes geraspte kaas

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

 

Neem de rol bladerdeeg en rol deze af.

 

Snijd een dun strookje van ca. 2 cm van de lange kant (dit wordt de stam van de boom). Snijd dan met een mes in de overgebleven lap deeg een driehoek. Van een punt onderin naar het midden boven en terug naar de andere hoek.

Neem de driehoek deeg en leg deze aan de kant. Druk de andere 2 losse stukken aan elkaar zodat dit ook een driehoek vormt (zo groot als de andere).

 

Neem 1 driehoek deeg en neem een stuk van het strookje en plak er een stam onderaan vast.

 

Besmeer de driehoek met pesto en bestrooi met de helft van de kaas (houd 1 cm van de randen vrij).

Leg de andere driehoek deeg erop en plak ook een stukje van de strook op de stam. Druk alles zachtjes ietsjes aan.

 

Snijd met het mes stroken van ca. 2 cm tot iets van het midden.

 

Draai deze stroken een paar keer om zodat je leuke krullen krijgt.

 

Klop het ei los en bestrijk de bladerdeeg kerstboom hiermee.

 

Bestrooi met de rest van de kaas en bak hem ca. 20 min. in de oven.