Bladerdeegsterren met ananas en kokos
Categorie: Nagerechten Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
270 g ananas uit blik (8 schijven)
8 vellen bladerdeeg (diepvries)
4 el abrikozenjam
1 ei
8 bollen ijs
Geraspte kokos
Bereiding:
Verwarm de oven op 200º. Ontdooi de vellen bladerdeeg en leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier, bij mij paste er 4 op (dus gebruik 2 bakplaten of bak ze in 2 x). Verdeel een halve eetlepel van de abrikozenjam in het midden en strijk iets uit. Leg hier een uitgelekte en droog gedepte ananasschijf op. Snijd de 4 hoeken van het bladerdeeg schuin in tot de ananas. Vouw telkens 1 punt over de ananas en druk deze goed vast, vouw ook de randjes goed om anders gaan ze open tijdens het bakken. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bak ze in 20 tot 25 min. mooi goudbruin. Serveer ze met een bol ijs en wat geraspte kokos.
Helaas is het niet aan te raden om ze een dag van te voren te maken anders wordt het bladerdeeg minder krokant. Een paar uur kan wel. Warm de ster dan eventueel nog een paar min. op in de oven en serveer dan met ijs.