Bladerdeegtaartje met peer
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit
250 g mascarpone
Snufje kaneel
Zakje vanillesuiker
2 peren
2 el hazelnoten (of andere noten)
Gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken
Boter om in te vetten
Materialen:
Bakpapier
4 lage schaaltjes (bv tapasschaaltjes)
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de schaaltjes in en leg er een plakje bladerdeeg in. Leg op ieder schaaltje een stuk bakpapier en vul met de gedroogde peulen zodat het zwaar genoeg is dat de bodem niet omhoog kan komen tijdens het bakken. Zet de schaaltjes 20 a 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de mascarpone met kaneel en vanillesuiker. Maak de noten fijn door middel van een keukenmachine of bijvoorbeeld door ze met een deegroller plat te slaan. Haal de schaaltjes uit de oven en verwijder het papier en peulen (deze kun je eventueel nogmaals gebruiken om blind te bakken). Laat de taartbodems afkoelen en verdeel daarna de mascarpone er over. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes en druk zachtjes in de mascarpone. Bestrooi met stukjes noot en wat kaneel.