Bos­sche bol­len

12-02-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

75 g ongezouten boter

200 g pure chocolade

150 ml kraanwater

1 mespunt zout

100 g tarwebloem

3 middelgrote eieren

375 ml verse slagroom

1 zakje vanillesuiker (pakje 10 zakjes)

4 g slagroomversteviger (zakje à 8 g)

 

Benodigdheden:

Bakpapier

Spuitzak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in blokjes en hak de chocolade in stukjes. Breng in een pan met een dikke bodem het water met de boter en het zout aan de kook. Laat de boter smelten. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een houten pollepel tot een deegbal ontstaat. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

 

Roer de eieren een voor een door het deeg. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat. Schep met een natte lepel 8 bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd 5 cm ruimte tussen de bergjes. Bak de soezen in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Open de oven tussentijds niet, om inzakken te voorkomen.

 

Draai de hete soezen voorzichtig om met een ovenwant en prik met een mesje een gaat van 1 cm in de bodems. Zet ze op de kop terug op de bakplaat in de oven. Zet de oven uit en laat nog 5 min. uitdrogen. Laat ze vervolgens 10 min. buiten de oven afkoelen.

 

Klop in een kom 300 ml slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Schep de slagroom in de spuitzak. Vul de soezen via de gaatjes met de slagroom.

 

Verwarm de rest van de slagroom zachtjes met de chocolade tot de chocolade is gesmolten. Bestrijk de soezen met het chocoladeglazuur en laat hard worden.