Brownies met pindakaascrème
Categorie: Bakrecepten Aantal: 20 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
Beslag:
185 g roomboter
185 g pure chocolade
3 eieren
250 g fijne kristalsuiker
80 g bloem
100 g cacaopoeder
150 g melkchocolade
Snufje zout
2 el pindakaas (naturel)
3-4 el pinda's
40 g chocoladepretzels
Pindakaascrème:
75 g zachte gezouten roomboter
275 g pindakaas met kokos
150 g poedersuiker
75 ml slagroom
Benodigdheden:
Vierkante vorm van 23 cm
Bakpapier
Keukenmachine of Handmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de vierkante vorm met bakpapier.
Doe de boter in een steelpan, breek de chocolade boven de pan en laat samen smelten op laag vuur.
Mix in een kom de eieren met de fijne kristalsuiker tot een romig mengsel.
Voeg het boter- en chocolademengsel al roerend toe aan de eieren.
Zeef de bloem met het cacaopoeder erboven. Voeg het zout toe en meng alles door elkaar.
Hak de melkchocolade (grof of fijn, naar wens) en spatel door het beslag. (Je kunt de chocolade ook in stukjes bovenin het beslag steken nadat je de pindakaasswirl hebt gemaakt.) Schraap het beslag in de met bakpapier beklede vorm. Roer de pindakaas goed glad. Verwarm eventueel zodat hij wat vloeibaar wordt. Maak een pindakaasswirl in het beslag.
Bak de pindakaasbrownies 35-40 min. in de oven. Laat ze afkoelen.
Maak ondertussen de pindakaascrème: Mix de boter met de pindakaas en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Schenk de slagroom erbij en klop tot een mooi luchtige crème.
Verdeel de pindakaascrème over de brownies. Bestrooi met grof gehakte pinda’s en steek de chocoladepretzels erin. Snijd de brownies in 20 blokjes en serveer.