Carnaval Zoervleisj met friet

24-02-2022 08:00

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 4 personen   Voorbereidingstijd: 10 minuten   Bereidingstijd: 3 uur

 

Ingrediënten:

1 kg riblappen

6 grote witte uien

3 laurier blaadjes

5 kruidnagels

5 plakken ontbijtkoek

4 el appelstroop

300 ml kruidenazijn

300 ml water

Peper

Zout

Bakboter

 

Benodigdheden:

Grote kom

Stoofpan

 

Bereiding:

Neem eerst een grote kom erbij en doe hierin 300 ml water en 300 ml kruidenazijn.

 

Pak het vlees erbij en snij dit in mooie brokken van zo’n 2 cm. Bestrooi het vlees met vers gemalen zwarte peper en zout. Maak de uien schoon en snij deze door het midden en daarna in halve ringen. Doe het vlees samen met de uien in de azijn marinade. Voeg hier nog de specerijen aan toe en zet dan min. 24 uur in de koelkast om te marineren.

 

De volgende dag giet je het vlees en de uien af. Bewaar het vocht wel daar gaan we straks het vlees in stoven. Scheid de uien en het vlees. Droog het vlees door het heel goed te laten uitlekken en droog te deppen met keukendoek.

 

In een stoofpan verwarm je wat boter en daarna doe jet het vlees erin. Bak het vlees rondom mooi bruin. Dit neemt wat tijd in beslag dus neem er je tijd voor. Wordt het te vochtig kun je dit even afgieten en later er nog bij voegen. Wanneer het vlees mooi bruin is voeg je de uien erbij. De marinade met de specerijen erin kun je eerst even opwarmen voordat je daarmee het vlees afblust.

 

Zet het vlees op een sudderplaatje en laat het zeker drie uur stoven. Het vlees moet helemaal uit elkaar vallen.Carnaval Zoervleisj met friet.

 

Na die tijd voeg je er de verkruimelde ontbijtkoek en de appelstroop aan toe en laat je het geheel nog even sudderen.

 

Heb je nou echt te veel vocht in de pan? Dan kun je dit altijd een beetje afgieten voordat je de ontbijtkoek en stroop toevoegt.

 

Bak ten slotte lekker wat friet en serveer deze met het vlees.