Carrot cake koeken
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
75 g geraspte wortel
2 rijpe bananen
3 el maple syrup
1 tl vanille aroma
100 g havermout
55 g amandelmeel
1 tl kaneel
Snuf zout
65 g walnoten
65 g witte chocolade (vegan)
Deeg:
190 g bloem
1 el bloem (om te bestrooien)
50 g suiker
Snufje zout
115 g koude roomboter (ongezouten)
60 ml ijskoud water (zet een glaasje water ca. 15 min. in de vriezer)
1 ei
Suiker om te bestrooien
Benodigdheden:
Bakplaat met bakpapier
Plasticfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.
Prak de bananen in een grote kom. Meng hier vervolgens de maple syrup en vanille aroma doorheen. Voeg dan ook de havermout en amandelmeel toe met de kaneel en een snuf zout. Meng alles goed.
Hak de walnoten in grove stukjes. Schep de walnoten en geraspte wortel door het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen koekjes van het beslag. Deze verdeel je over de bakplaat.
Bak in de oven krokant voor ca. 20 min. op 175°C. Laat daarna de koekjes afkoelen, je kunt er dan nog voor kiezen om er eventueel gesmolten witte chocolade overheen te doen.