Carrot cake koeken

07-09-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 10 minuten  Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

75 g geraspte wortel

2 rijpe bananen

3 el maple syrup

1 tl vanille aroma

100 g havermout

55 g amandelmeel

1 tl kaneel

Snuf zout

65 g walnoten

65 g witte chocolade (vegan)

 

Deeg:

190 g bloem

1 el bloem (om te bestrooien)

50 g suiker

Snufje zout

115 g koude roomboter (ongezouten)

60 ml ijskoud water (zet een glaasje water ca. 15 min. in de vriezer)

1 ei

Suiker om te bestrooien

 

Benodigdheden:

Bakplaat met bakpapier

Plasticfolie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C, hetelucht.

 

Prak de bananen in een grote kom. Meng hier vervolgens de maple syrup en vanille aroma doorheen. Voeg dan ook de havermout en amandelmeel toe met de kaneel en een snuf zout. Meng alles goed.

Hak de walnoten in grove stukjes. Schep de walnoten en geraspte wortel door het beslag.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen koekjes van het beslag. Deze verdeel je over de bakplaat.

Bak in de oven krokant voor ca. 20 min. op 175°C. Laat daarna de koekjes afkoelen, je kunt er dan nog voor kiezen om er eventueel gesmolten witte chocolade overheen te doen.