Chocolade kersttaart
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8 personen Bereidingstijd: 30 minuten Wachttijd: 30 minuten Oventijd: 45 minuten
Ingrediënten:
300 g suiker
125 g boter
100 g pure chocolade
75 g amandelen, grof gehakt
125 ml melk
160 g bloem
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
4 eieren
2 el cacaopoeder
Decoratie:
50 g pure chocolade
50 g witte chocolade
Strooisels zoals zilveren balletjes
Kerstzuurstokjes
Benodigdheden:
Ronde spring/bakvorm van ca. 24 cm, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain-marie. Mix de margarine met de suiker met een mixer in een kom. Voeg vervolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe en mix alles goed door elkaar.
Spatel de gehakte noten door het beslag en schep vervolgens in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 min. in de oven totdat de bovenkant knapperig is. Controleer met een satéprikker of hij gaar is van binnen.
Hij moet niet te droog zijn van binnen. Laat de taart 30 min. afkoelen en verwijder dan de zijkant van de bakvorm. Snijd de taart in 8 punten. Snijd de zuurstokjes in stukken en stop deze als stam in de zijkant van de taartpunten. Smelt de pure en witte chocolade een voor een au bain-marie. Trek met een lepeltje mooie slierten chocolade over de stukken taart. Versier met zilveren balletjes of andere strooisels.