Kaneelmuffins
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
50 g boter, gesmolten
250 g bloem
60 g suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 eieren
1,5 dl melk
50 g bruine basterdsuiker
1 tl kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, bakpoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Maak in de midden een holletje en giet de melk, boter, eieren er in. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar. Meng de basterdsuiker met de kaneel door elkaar. Vul 12 muffinvormpjes met de helft van het beslag. Strooi per muffinvormpje ongeveer 1 tl kaneelsuiker op het beslag. Bedek het laagje kaneelsuiker weer met de rest van het beslag en strooi er als laatste nog wat kaneelsuiker over heen. Zorg er voor dat de muffins tot iets onder de rand gevuld zijn. Zet de muffins 20-25 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.