Chocolade truffels met muisjes

27-08-2022 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 20 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

10 plakjes bladerdeeg (of 1 grote rol voor ca. 12 stuks)

3 a 4 rode appels

3 el abrikozenjam

1 el citroensap

30 g suiker

Snufje kaneel

Poedersuiker

Bloem om te bestuiven

 

Materialen:

Mandoline (of kaasschaaf)

Muffin bakvorm of bakpapier

Kwast

 

Bereiding:

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en roer de roomkaas er door. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast of even in de diepvries om op te stijven.

 

Draai er daarna kleine balletjes van, laat deze ook weer een half uurtje opstijven in de koelkast (of vriezer).

Smelt ondertussen de witte chocolade in een kom au bain-marie. Zorg er voor dat de kom tegen de rand van de pan met heet water komt zodat er geen stoom langs kan komen, dit kan weer in de chocolade slaan waardoor hij hard kan worden. Het water in de pan moet ook niet koken maar gewoon heet zijn.

Zet een bord met roze en/of blauwe muisjes klaar. Haal de balletjes uit de koelkast en rol kort door de gesmolten chocolade, haal er uit met een vork. Leg ze meteen in het bord met muisjes en rol ze er doorheen. Leg ze vervolgens op een bord en laat hard worden in de koelkast.

 

Tips: Bewaar de kraamtruffels met muisjes in de koelkast, dan blijven ze wel ongeveer een week goed.

 

In plaats van roomkaas kun je ook mascarpone gebruiken.

 

Doe ze in een leuk doosje met strik en geef cadeau.