Croissant rondjes met chocolade voor pasen
Categorie: Bakrecepten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 12 minuten Afkoeltijd: 5 minuten
Ingrediënten:
1 blikje croissantdeeg
100 g witte chocolade
Gele kleurstof
Sprinkles
1 el melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de rol croissantdeeg uit het blik. Snijd de rol doormidden met een scherp mes. Snijd daarna elke helft in 3 plakken plakken. Druk hierbij niet te hard zodat de plakken mooi rond blijven.
Leg de croissantrondjes op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje melk. Bak de croissant paas koeken in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
Smelt ondertussen de witte chocolade langzaam au bain-marie. Zorg dat het water onder het kommetje niet te hard kookt, anders kan de chocolade korrelig worden. Voeg een paar druppels gele kleurstof toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door.
Haal de croissantrondjes uit de oven en druk ze direct een beetje plat met een andere bakplaat of een snijplank. Laat ze zo 5 min. afkoelen.
Dip de afgekoelde croissantrondjes aan de bovenkant in de gele chocolade tot ongeveer de helft bedekt is. Strooi direct de sprinkles over de chocolade zodat ze goed blijven plakken.
Laat de croissant paaskoeken met chocolade uitharden op een rooster of bakpapier. Zet als je haast hebt ze even in de koelkast.
Bewaar de croissant paaskoeken met chocolade max. 3 dagen in een luchtdichte trommel.