Croissantjes met appel
Categorie: Ontbijt Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 20 minuten
Ingrediënten:
1 blik croissantdeeg voor 6 stuks
½ appel
Kaneelpoeder
1 el suiker
Citroensap
50 g witte chocolade
Zachte zilveren parels (of andere versiering)
1 ei
Slagroom of boter (om evt. de saus mee te verdunnen)
Materialen:
Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de appel en snijd in kleine klokjes. Meng met de suiker, citroensap en kaneel.
Haal het croissantdeeg uit het blik en haal ze voorzichtig los.
Leg ongeveer 1 el van het appelmengsel bovenaan in het midden van het brede gedeelte van ieder stuk croissantdeeg.
Sla het deeg er overheen en druk de zijkanten iets dicht zodat de appel er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Rol het deeg verder op en draai de punten iets naar binnen in de vorm van een croissant.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
Bak ze in ca. 20 tot 25 min. mooi bruin in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Wil je de chocolade iets dunner maken voeg dan een beetje slagroom of een klontje boter toe.
Laat de croissants grotendeels afkoelen. Niet helemaal, want ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn van binnen.
Verdeel met een lepeltje wat chocolade er over. Bestrooi met wat zilveren parels.