Cupcakes voor Halloween
Categorie: Bakrecepten Aantal: 15 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten:
400 g pompoen
175 g boter (Kerrygold)
175 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl kaneel
Rasp van een halve citroen
3 eieren
½ zakje bakpoeder
250 g bloem
Topping:
75 g roomkaas
50 g boter (Kerrygold)
75 g poedersuiker
Decoratiestift (eetbaar)
Pompoenpitten
Benodigdheden:
Mixer
Muffinvormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Kook de blokjes pompoen in ca. 10 min. gaar en laat uitlekken. Mix de boter (175 g) met de suiker en vanillesuiker met een mixer glad. Voeg de eieren, citroenrasp en kaneel toe en mix erdoor.

Pureer de pompoenblokjes en stamper en druk het meeste vocht eruit in een zeef. Voeg de pompoenpuree toe aan het beslag. Doe dan de bloem en bakpoeder erbij en meng kort maar goed door elkaar.

Vul de cupcakes met het beslag en zet ze 20 tot 25 min. in de oven. Maak ondertussen de topping; mix de boter los met een mixer. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix glad. Zet zolang in de koelkast.
Laat de cakejes afkoelen en besmeer met een laagje roomkaas frosting. Trek lijnen met de decoratiestift er op en leg een pompoenpitje in het midden.

