De essentials voor elk festival

29-01-2020 21:56

Wanneer de eerste zonnestralen zich weer laten zien, betekent dit ook dat er komende tijd weer een hoop leuke festivals en concerten aan zitten te komen. En deze zijn, wanneer het weer dit toelaat, ook nog eens in de buitenlucht. Genieten van leuke muziek, terwijl de zon volop schijnt. Heerlijke combinatie toch? Tijdens deze momenten wil je onbezorgd kunnen dansen en bewegen en niet de hele tijd aan je outfit moeten denken. Zorg daarom voor kleding die comfortabel zit en andere accessoires die je makkelijk bij je kunt dragen.

 

Bescherm jezelf tegen de zon

Ga je de hele dag naar een festival, en sta je ‘s ochtends al vroeg bij de ingang? Dan kan het weer die dag nog alle kanten op. In de ochtend kan het nog wat koeler zijn, terwijl je een paar uur later in de middag helemaal bezweet bent door de warme zon. Het is in ieder geval belangrijk om jezelf voldoende te beschermen tegen de zon. Bescherm je ogen met een zonnebril, wat dat betreft zijn cat eye zonnebrillen helemaal in deze zomer. Neem een klein flesje zonnebrand mee. Breng ook een klein laagje zonnebrand aan onder je foundation, zodat je geen last krijgt van verbrande plekken op je gezicht.

Kies voor een handige, compacte tas

Bij een concert of festival zijn er genoeg kraampjes of foodtrucks waar je eten, drinken en andere benodigdheden kunt halen. Op sommige festivals zijn zelfs stands aanwezig waar jij je mobiele telefoon op kunt laten. Dat scheelt je weer een powerbank in je bagage voor die dag. Neem dus altijd een tas mee die niet te groot is en niet al te veel gewicht heeft. Je gaat namelijk naar een festival of concert voor je plezier, niet om de hele dag rond te lopen met heel veel spullen. Kies voor een kleine, compacte tas en neem alleen mee wat je echt nodig hebt (zoals portemonnee en mobiele telefoon. Sleutels kan je achterlaten in de auto). Stop alles bijvoorbeeld in een heuptas, een kleine rugzak of een kleine schoudertas.

 

Niet te koud, niet te warm

Voor een festival of concert in de open lucht op een warme dag zijn zomerjurkjes met korte mouw een prima outfit. Maar tegen de avonduren kan het toch wat frisser worden. Ook al voel je de warme zon nog op je huid, zorg wel dat je genoeg kleding draagt om je op temperatuur te houden. Neem een vest mee. Rol deze op tot een klein formaat en het past eenvoudig in je tas. Een grotere sjaal die je gebruikt als poncho kan natuurlijk ook. En anders is er vast nog wel een gentleman in de buurt waar je een trui of jas van mag lenen om je lekker warm te houden.