Deense broodjes met fruit

10-07-2021 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 35 minuten   Oventijd: 15 minuten

 

Ingredi├źnten:

1 blik croissantdeeg (a 250 g)

1 ei

65 g custardpoeder

250 ml melk

65 g suiker

75 g poedersuiker

Vers fruit zoals kiwi, aardbei, mango en/of besjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Maak de custard vulling: roer in een kom de suiker door het custardpoeder. Neem 3 el van de melk en roer dit door het custard-suikermengsel. Voeg het custard mengsel al roerende toe aan de hete melk. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 min., onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Laat iets afkoelen.

Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit. Druk alle naden goed aan elkaar zodat het 1 lange lap is. Snijd deze 1x doormidden via de korte kant. Snijd de 2 rechthoeken in 4 repen. Draai deze repen op tot lange slierten. Maak hier een krakeling vorm van op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de uiteinden onder het deeg worden vastgeplakt. Verdeel ongeveer de helft van het custardmengsel in de gaten van de krakelingen. Klop het ei los en bestrijk de randen hiermee. Bak de Deense broodjes ca. 15 min. in de oven.

Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel de rest van de custard pudding over de broodjes. Snijd het fruit in stukjes en verdeel over de custard. Roer het poedersuiker los met een el (of iets meer) water tot een glazuur. Besprenkel de broodjes hiermee. Serveer de broodjes direct of bewaar ze maximaal 2 a 3 dagen verpakt in de koelkast.