Ei muffins
Categorie: Lunch Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
3 eieren
50 g geraspte kaas
1 el Italiaanse kruiden
100 ml melk
100 g kleine worteltjes
100 g sperziebonen
1 (punt)paprika
50 g speltmeel
Snuf peper en zout
Benodigdheden:
Muffin bakvorm (bij voorkeur siliconen)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Hak de wortel, sperziebonen en paprika in kleine stukjes.
Klop de eieren los in een kom en voeg de melk toe. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Klop op het laatst het meel erdoor en de geraspte kaas.
Voeg de groente toe aan het eimengsel.
Verdeel het mengsel over de muffinvorm.
Zet de muffinvorm 30 min. in de oven tot de groentemuffins gaar zijn.
Tip: Wil je harde groente helemaal zacht hebben (bijvoorbeeld voor kleine kinderen)? Dan kun je deze ook een paar min. voorkoken. Gebruik ook eens blokjes courgette, spinazie of broccoli in als groenten.
Voor een glutenvrije variant vervang je het meel door glutenvrij meel of maïzena.