Eton mess dessert
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
150 g aardbeien
150 g frambozen
2 el poedersuiker
250 g mascarpone
250 ml slagroom
Verse muntblaadjes
200 g meringueschuimpjes
Bereiding:
Was de aardbeien en frambozen voorzichtig en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren.
Meng de aardbeien en frambozen in een kom en bestrooi met de helft van de poedersuiker. Laat dit 10 min. staan zodat de vruchten een beetje sap loslaten.
Klop de slagroom samen met de mascarpone met de resterende poedersuiker tot zachte pieken.
Breek of hak de meringues in stukjes en verdeel ¾ van de meringue door de room.
Neem vier glazen of kommetjes en verdeel de helft van het roommengsel over de bodem.
Schep daarop een laag fruit. Herhaal dit proces zodat je twee lagen hebt van room en fruit en eindig met wat stukjes meringue.
Garneer met de muntblaadjes en eventueel een paar hele aardbeien of frambozen bovenop.
Serveer de Eton Mess direct voor de beste textuur en smaak. Als je het toch wilt bewaren, doe dit dan afgedekt in de koelkast en consumeer binnen een paar uur.
Tip: Je kunt deze Eton Mess ook met ander fruit maken, zoals blauwe bessen, banaan, sinaasappel of stoofperen.