Feestelijke soezentoren

04-12-2022 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 1 grote toren of 2 kleinere   Bereidingstijd: 50 minuten   Oven- en Afkoeltijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

2 zakjes Dr. Oetker Basismix Soezen

6 eieren

150 ml zonnebloemolie

240 ml water

 

Vulling:

750 ml slagroom

3 zakjes Klop Flix

3 el suiker

 

Decoratie:

3 zakjes Dr. Oetker Witte Glazuur

1 potje Dr. Oetker Chocofantasie (decoratie)

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

Mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C (190°C voor hetelucht- of gasoven stand 3-4). Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Doe de Soezenmix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een kom en mix op de laagste stand door elkaar. Klop vervolgens op hoge snelheid in 3 min. glad. Knip een punt van de bijgeleverde puntzak. Vouw de rand van de spuitzak om en zet in een hoog glas, zo kun je hem makkelijk vullen.

Vul in etappes met het beslag. Maak 32 hoopjes op de bakplaat van ca. 2,5 cm doorsnede. Vul ook een andere bakplaat met ca. 32 soesjes of wacht tot de eerste bakplaat klaar is mocht je er maar eentje hebben. Bak de kleine soesjes in ongeveer 20°C gaar (ik had ze een paar min. langer er in laten staan want ze waren nog een tikje bleek). Laat de soesjes vervolgens afkoelen.

 

Maak de vulling door de slagroom stijf te mixen met de Klop Fix en suiker. Knip een punt van de tweede spuitzak en doe hier de vulling in. Maak een klein gaatje aan de onderzijde van de soesjes met een schaar of mes. Vul de soesjes met de slagroom. Verwarm het glazuur zoals vermeld op de verpakking en doop de soesjes één voor één hierin en leg op een bord.

Maak eerst een laag van soesjes die je in een cirkel legt, bestrooi deze met wat van de Chocofantasie (of andere strooisels). Leg hier vervolgens een nieuwe laag soesjes op in een iets kleinere cirkel. Herhaal dit tot de toren hoog genoeg is of de soesjes op zijn. Decoreer de toren met verschillende strooisels.

 

Tips:

  • Versier de soesjes vlak nadat je er glazuur op het gedaan anders word deze hard en blijven de strooisels minder goed plakken.
  • Vul de soesjes ook eens met banketbakkersroom.
  • Bak de dag van te voren alvast de ongevulde soezen en bewaar deze in een trommel. Vul en decoreer ze voor het serveren. Bewaar de gevulde soezen of de toren zolang in de koelkast.