Flensjes

23-09-2023 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

125 g bloem

3 eieren

350 ml melk

1 el gesmolten boter + om in te vetten

1 snufje zout

 

Bereiding:

Begin met het zeven van de bloem boven een grote mengkom. Dit helpt klontjes te verwijderen en zorgt voor een lichtere textuur van de flensjes.

 

Voeg een snufje zout toe aan de gezeefde bloem en meng het goed door elkaar.

 

Voeg de eieren toe aan de bloem en roer met een garde of een elektrische mixer op lage snelheid door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en mix erdoor.

 

Voeg de gesmolten boter toe aan het beslag en roer opnieuw goed door. Dit geeft de flensjes een heerlijke smaak en zorgt ervoor dat ze niet aan de pan blijven plakken.

Verhit een koekenpan met een anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg een klein beetje gesmolten boter toe om de pan in te vetten. Zorg ervoor dat de boter gelijkmatig over de pan is verdeeld.

 

Giet een kleine hoeveelheid van het flensjesbeslag in de pan (ca. 1/4 kopje per flensje, afhankelijk van de gewenste grootte) en draai de pan rond zodat het beslag gelijkmatig over de bodem verspreid wordt. Maak ze niet te dik.

 

Bak de flensjes aan één zijde totdat de randen goudbruin worden en er luchtbellen aan de bovenkant verschijnen, dit duurt meestal ca. 1-2 min.

 

Gebruik een spatel om het flensje voorzichtig om te draaien en bak de andere kant ook goudbruin, nog eens 1-2 min.

 

Herhaal dit met de rest van het beslag, waarbij je de pan indien nodig opnieuw invet met gesmolten boter.

 

Stapel de gebakken flensjes op een bord en houd ze warm in een voorverwarmde oven op een lage temperatuur.

 

Serveer de flensjes warm met je favoriete vulling of topping, zoals vers fruit, poedersuiker, ahornsiroop of slagroom.

 

Tip: Wat is het verschil tussen een flensje en een pannenkoek? Een flensje is dunner en wordt vaak als nagerecht gegeten. Een pannenkoek bevat meer bloem, en is daarom iets dikker en vullender.