Gebakken havermout met aardbeien

12-10-2019 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 2 personen   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

90 g havermout

160 ml halfvolle melk

4 tl honing

2 eieren

2 tl kokosolie (vloeibaar)

Snuf zeezout

250 g aardbeien

1/2 mango

30 g pecannoten (naar keuze)

Handje kokos flakes

Olie (om in te vetten)

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie. Hak de noten grof en snijd de aardbeien doormidden. Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Leg een paar aardbeien, mango stukjes en noten apart.

 

Roer de havermout, melk, honing, eieren, kokosolie, zeezout en het grootste deel van de noten in een kom door elkaar. Verdeel het grootste deel van de aardbeien en mango over de bodem van de ovenschaal. Verdeel dan het havermoutmengsel eroverheen. Leg de overgebleven aardbeien en noten erbovenop en maak af met kokos flakes.

Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant krokant is en de havermout in het midden is ingedikt en niet meer nat is (check dit met een satéprikker).