Gevulde Halloween paprika

29-10-2022 08:00

Categorie: Hoofdgerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

4 paprika's

300 g gehakt (vega)

4 el kaas

125 g champignons

1 blikje tomatenpuree

1 tl Italiaanse kruiden

1 uitje

1 klein blikje maïs

125 g ontbijtspek (vega(n))

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de pitjes. Snijd met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de paprika’s in een ovenschaal of op een bakplaat.

Bak de ontbijtspek in een pan. Verwijder eventueel een beetje van het vet en voeg dan de gesnipperde ui toe.

 

Voeg dan ook het gehakt toe en rul dit bruin. Bak ook de champignons mee en voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe. Schep als laatste de maïs er door en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.

 

Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bestrooi de bovenzijde met wat kaas. Leg eventueel de dekseltjes naast de paprika’s en zet ze ongeveer 25 min. in de oven.

 

Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.