Glutenvrije kerstkoekjes met chocolade

22-12-2021 08:00
Categorie: Bakrecepten   Aantal: 20 stuks   Bereidingstijd: 10 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

50 g glutenvrij zelfrijzend bakmeel

60 g amandelmeel

40 g basterdsuiker

8 g vanillesuiker

70 g koude margarine

1 tl vanillearoma

1 ei

50 g chocolade

 

Bereiding:

Meng het meel, basterdsuiker, vanillesuiker en vanillearoma.

Voeg de boter in kleine blokjes toe en voeg vervolgens ook een ei toe.

 

Kneed tot een deeg.

 

Doe wat glutenvrije meel op het aanrecht en de deegroller en rol de bol deeg uit. Steek hier vervolgens 15-20 koekjes uit met vormpjes die je in huis hebt, zoals bijvoorbeeld sterren.

 

Verdeel de koekjes over een ovenplaat bekleed met bakpapier en bak voor 15-20 min. op 165º in de oven.

 

Als de koekjes afgekoeld zijn, kun je de chocolade naar keuze au bain-marie smelten en met een lepeltje verdelen over de koekjes. Top ze eventueel af met nog wat kerstsprinkels.