Glutenvrije pannenkoeken

28-12-2021 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 10 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

80 g glutenvrije havermeel

70 g boekweitmeel

2 eieren

250 ml melk

8 g vanillesuiker

Snuf kaneel

Snuf zout

Boter om in te bakken

 

Bereiding:

Doe het glutenvrije havermeel, boekweitmeel, vanillesuiker, kaneel en snuf zout in een kom en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de eieren en de melk toe en meng dit tot een geheel.

Verhit een pan op het vuur met wat boter. Voeg hier steeds een soeplepel met beslag aan toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Voeg telkens wat extra boter toe aan de pan om een nieuwe pannenkoek te bakken. Leg de pannenkoeken op een bord en houd deze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag totdat alle pannenkoeken gebakken zijn.

 

Rol de pannenkoeken op en serveer met vers fruit, (poeder)suiker en/of stroop.

 

Tip: Eet je wel gluten, probeer dan dit basisrecept voor pannenkoeken.