Groentespies van de BBQ: met kruiden marinade
Categorie: Bijgerechten Aantal: 6 stuks Bereidingstijd: 20 minuten BBQ-tijd: 7-10 minuten
Ingrediënten:
½ courgette
½ rode paprika
½ gele paprika
1 rode ui
6 champignons
2 el olie
Peper en zout
1 teen knoflook
½ el tijm (gedroogd)
Kruidendip:
125 ml zure room
1 el mayonaise
5 g peterselie
1 el bieslook
1 el citroensap
Zwarte peper
Benodigdheden:
6 prikkers
Bereiding:
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer de plakken.
Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui.
Hak de knoflook fijn.
Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout tot een marinade.
Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui. Herhaal met de rest van de prikkers en groenten.
Bestrijk de spiesen met de kruidenolie marinade.
Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruiden dip samen. Meng goed en de dip is klaar.
Bak de groentespiesen gaar in ca. 7-10 min. op de BBQ. Serveer de spiezen met de frisse kruidendip.
Tip: Gebruik je houten prikkers? Leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.