Groentespiesen met kruidendip
Categorie: Bijgerechten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 rode uien
12 champignons
4 el olie
Peper en Zout
2 teentjes knoflook
1 el gedroogde tijm
Bereiding:
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer de plakken. Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui. Hak de knoflook fijn. Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout. Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui. Herhaal met de rest van de prikkers en groenten. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie.
Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruidendip samen. Meng goed en de dip is klaar! Bak de groentespiesen gaar in ongeveer 7-10 min. op de BBQ.
Tip: Indien je houten prikkers gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.