Halloween chocolademousse

25-10-2022 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 35 minuten   Opstijftijd: 3 uur

 

Ingrediënten:

125 g pure chocolade

125 g melkchocolade

3 eiwitten

75 g suiker

250 g slagroom

 

Topping:

50 g pure chocolade rasp

4 creme double koekjes (of andere)

Chocolade decoratiestiften (Dr. Oetker)

Verse munt

Optioneel: Halloween decoratie

 

Bereiding:

Smelt de pure- en melkchocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water. Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten er door.

Klop niet te lang ander klop je de lucht er uit. Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Rasp de pure chocolade. Schrijf met de chocolade stiften R.I.P. op de koekjes. Je kunt ook een beetje gesmolten chocolade in een plastic zakje doen en een hele kleine punt van een hoekje afknippen en dit als stift gebruiken. Duw de koekjes een stukje in de chocolademousse zodat ze rechtop blijven staan, laat ze eventueel tegen het glas leunen.

Bestrooi de mousse rondom het koekje met de chocolade rasp. Duw een plukje munt er in en decoreer eventueel met andere Halloween decoratie. De prikkers met spookjes heb ik gekocht in een Halloween bakset bij de Action.