Hartige lente tompouce

17-04-2021 08:00

Categorie: Lunch   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten  Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

4 plakken bladerdeeg

Stuk of 15 cherrytomaatjes

Scheutje olijfolie

Snuf gedroogde tijm

Snuf peper en zout

Handje raapstelen (rucola of waterkers is ook lekker)

2 sinaasappels

125 g zachte geitenkaas

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en snijd ze doormidden. Leg ze op een bekleedde bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en schep er een beetje olijfolie, peper, zout en wat tijm door heen. Bak het bladerdeeg in ca. 20 min. mooi bruin en knapperig in de oven.

Zet de laatste 10 min. ook de tomaatjes er bij zodat ze licht geroosterd worden. Snijd ondertussen het bovenste topje en onderste gedeelte van de sinaasappel af en zet hem stevig op een snijplank. Snijd met een scherp met van boven naar beneden de schil en het witte velletje er van af. Snijd met het mes langs de binnenste vliesjes de partjes er uit en snijd in stukjes.

Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven (bewaar de olie in de ovenschaal) en laat iets afkoelen. Leg 4 stukken bladerdeeg op een bord en verdeel de geitenkaas er over. Leg wat raapstelen er op en verdeel de tomaatjes en stukjes sinaasappel er over (leg eventueel ook wat naast de hartige tompoes). Besprenkel alles met wat druppels van de olie met tijm uit de ovenschaal. Dek af met de overige stukken bladerdeeg. Serveer lauwwarm.