Hartige taartjes met paddenstoelen

18-09-2021 08:00

Categorie: Voorgerechten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 25 minuten

 

Ingrediënten:

6 vellen bladerdeeg

300 g paddenstoelen

125 g ricotta

1 rode ui

1 teen knoflook

Snuf tijm

1 handje geraspte kaas

Olie of boter om te bakken

 

Benodigdheden:

6 ovenschaaltjes van ca. 10 cm

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd ondertussen de rode ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes en bak deze mee met de ui en knoflook tot deze wat geslonken zijn. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met peper, zout en tijm.

Vet de ovenschaaltjes in. Leg hier een vel bladerdeeg in. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Besmeer de bodem met een laagje ricotta. Verdeel hierop het paddenstoelenmengsel. Bestrooi met kaas en bak ca. 25 minuten in de oven. Serveer lauwwarm met eventueel wat extra tijm.