Havermoutkoekjes met banaan, dadels en walnoten
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 30-60 minuten Oventijd: 15 minuten
Ingrediënten:
2 el gebroken lijnzaad
6 el kokend water
40 g santen van blok
5 dadels
1 handje walnoten
2 rijpe bananen
3 el pindakaas
2 el appelstroop (bij voorkeur van Zonnatura, zonder suiker)
100 g havermout
4 el volkorenbloem
2 el tarwezemelen
1,5 tl bakpoeder
1,5 tl kaneel
Bereiding:
Meng het lijnzaad met het kokende water en zet het even weg.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Maak het stuk santen, de walnoten en de dadels fijn met de keukenmachine.
Voeg lijnzaad, bananen, pindakaas, appelstroop, havermout, volkorenmeel, tarwezemelen, bakpoeder en kaneel toe en maal en meng tot het mengsel een fijne structuur heeft. Kneed het deeg met de hand tot een bal, dek de schaal af en zet het deeg voor een half uurtje in de koelkast.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat, verdeel het deeg in 10 stukken en druk die op de bakplaat plat uit tot koekjes.
Bak de koekjes ca. 15 min. in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Serveertip:
Lekker bij een kopje (kruiden)thee.