Herfstsalade met paddenstoelen
Categorie: Bijgerechten Aantal: 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
200 g champignons en/of paddenstoelen
2 sneetjes brood
50 g gorgonzola of roquefortkaas
Scheut balsamicoazijn
75 g rucolamelange
Handje cranberries
Olie of boter om mee te bakken
Bereiding:
Rooster het brood in een pan of broodrooster krokant en snijd in stukken. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakjes en voeg toe aan een pan met wat olie of boter. Voeg ook een scheutje balsamicoazijn toe en bak ze ca. 5 min.
Verdeel ondertussen de sla over 2 borden of kommen. Steek het brood er tussen. Schep de gebakken champignons en paddenstoelen er op. Kruimel wat roquefort of gorgonzola er over. Bestrooi de herfstsalade met wat cranberries. Zowel lauwwarm als koud lekker.