Hüttenkäse mango ijs

12-07-2025 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 10 minuten   Wachttijd: 4 uur

 

Ingrediënten:

400 g hüttenkäse

400 g mango (1 grote)

3 el honing

½ limoen (sap)

 

Bereiding:

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Gebruik bij voorkeur een goed rijpe mango voor extra zoetheid en smaak.

 

Doe de mango samen met de hüttenkäse, honing en het sap van een halve limoen in een blender of smoothiemaker. Doe dit eventueel in gedeelten mocht het niet passen. Zorg er voor dat de korrels van de hüttenkäse helemaal fijn zijn.

 

Blend alles tot een gladde en romige massa zonder stukjes. Schraap eventueel tussendoor de zijkanten van de blender naar beneden met een spatel.

Giet het mengsel in een diepvriesbakje of afsluitbare bak en strijk de bovenkant glad.

 

Zet het hüttenkäse mango ijs minstens 4 uur in de vriezer tot het stevig genoeg is om te scheppen.

 

Laat het ijs voor het serveren 10 min. op kamertemperatuur staan zodat het makkelijker te scheppen is.

 

Tip: Maak dit ijs soms ook met diepvriesmango als je geen verse in huis hebt of neem een ander soort fruit, dat werkt net zo goed!