IJstaart met nougatine en schuimpjes

18-12-2022 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Vriestijd: 4 uur

 

Ingrediënten:

500 ml slagroom

1 zakje slagroomversteviger (8 g)

130 g meringue schuimpjes

3 el nougatine

2 el karamelsaus

 

Bodem:

175 g koffieleutjes

40 g boter of margarine

 

Benodigdheden:

Springvorm (22-24 cm)

Keukenmachine

Bakpapier

 

Bereiding:

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter of margarine en voeg toe aan de koekkruimels en meng door elkaar. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel de koekkruimels hierover en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm zolang in de koelkast.

 

Mix de slagroom met de versteviger lobbig.

 

Maal of sla de schuimpjes in stukjes (bewaar er een paar voor de garnering). Schep door de slagroom samen met de nougatine.

Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk de bovenkant glad. Zet min. 4 uur in de vriezer.

 

Haal de taart uit de vriezer en garneer met wat karamelsaus in het midden en bestrooi eventueel met wat extra nougatine.

 

Druk de overgebleven schuimpjes erop in een cirkel.

Snijd met een scherp mes de randen los van de springvorm en serveer de taart in punten.

 

Tip: Na het garneren en versieren kun je de taart weer invriezen tot max. 6 maanden.