Jamkoekjes
Categorie: Bakrecepten Aantal: 15 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 10 minuten
Ingrediënten:
200 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte basterdsuiker
1 ei
100 g boter (Kerrygold)
3 el jam
Bloem (om te bestuiven)
Benodigdheden:
Vormpjes
Bakplaat en bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de suiker en bakmeel. Kneed met een mixer met deeghaken of met je handen tot een kruimeldeeg. Kneed dan het ei er door tot een soepel deeg.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ca. 5 mm dikte.
Steek er vormpjes uit en leg ze op de bakplaat. Maak er met een lepeltje of met je vinger een klein kuiltje in het midden en schep er een beetje jam in. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt, want ze zetten nog uit in de oven.
Bak de koekjes in 10 - 12 min. licht bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.