Kaneel croissants

16-03-2024 08:00

Categorie: Ontbijt   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

1 rol vers bladerdeeg

1 el kaneel

30 g boter of margarine

3 el suiker

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C. Smelt de boter.

 

Leg de uitgerolde plak bladerdeeg op een werkvlak en snijd doormidden zodat je 2 gelijke stukken krijgt.

 

Neem een rechthoek van bladerdeeg en besmeer met een laagje gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel. Bestrooi het laagje boter hiermee.

 

Leg het andere stuk deeg op het deeg met kaneelsuiker en druk iets aan. Snijd dan met een pizzames of scherp met lange driehoeken van het dubbele deeg.

Neem een driehoek deeg gevuld met kaneelsuiker en rol deze losjes op. Leg op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit met de rest.

 

Besmeer de bovenzijde van de croissants met een beetje extra gesmolten boter of melk en bestrooi met een snufje extra kaneel.

Bak de croissants ca. 20 tot 25 min. in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

 

Deze kaneel croissants zijn lekker met wat poedersuiker on top.

 

Tips: Bewaar de croissants afgedekt op een koele en droge plek, warm ze de volgende dag een paar minuutjes op in de oven.

 

In plaats van bladerdeeg kun je ook een blik met croissantdeeg voor grote xl croissants nemen en deze iets uitrollen. Of gebruik plakjes bladerdeeg uit de vriezer.

 

Bladerdeeg is vaak vegan en lactosevrij maar check dit als je vegan of lactosevrije croissantjes wil maken.