Kersen crumble
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
250 g kersen
1 el maïzena
1 zakje vanillesuiker
75 g suiker
150 g bloem
90 g koude boter
Snufje zout
Materiaal:
Ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de kersen en verwijder de pitten.
Doe de kersen in een kom en voeg de maïzena en vanillesuiker toe en roer erdoor.
Doe de bloem, zout en suiker in een kom.
Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.
Doe de kersen in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.
Bak de kersen crumble ca. 25 min. in de oven tot hij goudbruin is.
Serveer hem warm of koud.
Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.
Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar? Gebruik dan kersen uit pot.
Ook leuk om de crumble te verdelen over kleine ovenschaaltjes, zodat iedereen zijn eigen toetje of gebakje heeft.